Tutorial – Ce este acea fereastră de tip pop-up officebackgroundtaskhandler.exe ce dispare după o secundă în Windows 10?

De când cu ransomware-ul WannaCry nici că am mai intrat pe Windows 10. Nu de frică sau ceva, pur și simplu mi-a fost lene. Am preferat să merg pe Windows 7 (licențiat), actualizat la zi… sau pe Linux. Cum Windows 7-le a început să facă totuși figuri în Firefox (fără a găsi cauza), am zis totuși să mă risc să intru pe Windows 10 (tot licențiat, tot cu actualizări la zi).

Așa de face că am observat o fereastră de tip pop-up ce apare și dispare aproape instant. Deja mi-am luat panică maximă! Am rulat scanare cu Zemana, cu Windows Defender… nimic. Faptul că apare și dispare la fel de instantaneu, face greu de înțeles de ce apare și ce anume pornește acest proces.

officebackgroundtaskhandler.exe

După o documentare mai amănunțită pe forumurile Microsoft, unii utilizatori au raportat că pățesc asta din oră în oră, ceea ce face imposibil să joci un joc în fullscreen.

Fișierul care se execută la aproximativ o oră este officebackgroundtaskhandler.exe . Acesta poate fi găsit în locația C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\officebackgroundtaskhandler.exe . Problema a devenit un topic foarte serios încă din 15 Aprilie, când un utilizator a raportat-o pe forumul oficial Microsoft. Tocmai de aceea avem două soluții pentru voi, pe care le vom prezenta mai jos.

Dezactivarea task-ului

officebackgroundtaskhandler

Nefiind încă foarte clar ce face task-ul respectiv, după dezactivarea acestuia vă sfătuim să monitorizați suita Microsoft Office pentru a nu cauza probleme între aplicațiile suitei.

  1. Apăsați pe tasta Windows (sau mergeți cu mouse-ul pe Start), scrieți Task Scheduler apoi apăsați pe tasta Enter.
  2. Deschideți meniul până când ajungeți la task-urile Office. (Task Scheduler -> Task Scheduler Library -> Microsoft -> Office).
  3. Găsiți task-ul OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration.
  4. Dați click dreapta pe acesta și selectați opțiunea disable.

A doua opțiune ar fi să rulați fișierul sub contul de sistem

  1. Apăsați pe tasta Windows (sau mergeți cu mouse-ul pe Start), scrieți Task Scheduler apoi apăsați pe tasta Enter.
  2. Deschideți meniul până când ajungeți la task-urile Office. (Task Scheduler -> Task Scheduler Library -> Microsoft -> Office).
  3. Găsiți task-ul OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration, dați click dreapta pe acesta, apoi selectați Properties (proprietăți).
  4. Selectați „Change User or Group“, scrieți system apoi apăsați pe OK.

Verificați apoi dacă fereastra de tip pop-up mai apare cu aceeași regularitate (la aproximativ o oră), sau dacă nu mai apare deloc. Dacă întâmpinați probleme, ne puteți scrie pentru a încerca să vă ajutăm.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.