Fatboy este un ransomware care stabilește prețul răscumpărărilor în funcție de zona geografică

Fatboy ransomware este o amenințare de tip ransomware care se pricepe și la economie. Serviciul, apărut de curând pe forumurile rusești, taxează persoanele diferit, în funcție de zona în care se află.

Cei ce cumpără acest serviciu ransomware (ransomware as a service pe engleză) stau la masa virtuală a negocierilor direct cu hackerul ce l-a invetat. Cei ce cumpără serviciul primesc o cotă parte din banii trimiși de către victime, ca și cum ar fi acționari (sau parteneri) ai produsului respectiv.

Practic, pentru ca acest business să fie fezabil, serviciul de ransomware se va vinde în număr limitat, că altfel n-ar mai fi profitabil.

Începând cu 7 februarie 2017, autorul Fatboy RaaS a câștigat $5321 până acum. Fatboy ransomware suportă peste 5000 de extensii, iar fiecare fișier se criptează folosind algoritmul AES-256 cu chei individuale, iar toate cheile se criptează cu algoritmul RSA-2048.

Dacă pe vremuri cei ce plăteau recompensele nu primeau tot timpul cheia de criptare pentru a recupera fișierele, acum tot mai mulți viruși sunt “cinstiți”, pentru a oferi victimelor sentimentul că dacă plătesc, își recuperează datele.

Adică e bad for business dacă nu ești hacker cinstit, strici piața de ransomware. Pentru mai multe informații, aruncati un ochi pe articolul ăsta.

Cred că la noi o astfel de recompensă ar fi 3 șaorme mari, două beri la 0.5L și un bilet la meciul etapei din Liga 1.

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.