FacioMetrics a fost achiziționat de către Facebook

Facebook a achiziționat FacioMetrics, o companie de analiză a imaginilor faciale. Pe lângă analiza facială, Facebook speră să ofere utilizatorilor noi funcții pentru a adăuga efecte speciale fotografiilor și clipurilor video.

Tehnologia dezvoltată de către FacioMetrics include capacități de analiză facială, de recunoaștere a emoțiilor – ceea ce în mod sigur ar putea deschide alte potențiale aplicații pentru Facebook.

După cum era de așteptat termenii financiari nu au dezvăluiți. Website-ul FacioMetrics conține doar un mesaj de la fondator, despre această achiziție.

Referitor la compania proaspăt achiziționată de către Facebook, aceasta a luat naștere în Universitatea Carnegie Mellon. Aplicația a fost lansată pentru a satisface interesul și cererea pentru analiza imaginilor faciale cu aplicații precum realitatea virtuală sau augmentată. Totodată afacerea a pornit cu un interes și pentru animație sau măsurarea reacțiilor publicului, conform fondatorului Fernando De la Torre. Acesta a mai declarat pe site-ul companiei că „Acum, facem un mare pas înainte, alăturându-ne echipei Facebook, unde vom putea să avansăm în munca noastră la o scară incredibilă, ajungând la oamenii din întreaga lume“.

Facebook a achiziționat și în trecut companii, în marea sa luptă pentru expansiune, pentru a-și îmbunătăți capacitățile foto și video, concurând pentru utilizatori cu servicii precum Snapchat. Tehnologia care permite utilizatorilor să adauge efecte speciale fotografiilor și clipurilor video au venit însă după achiziționarea Masquerade Technoligies din luna martie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.