Facebook plănuiește să facă un telefon?

Undeva prin luna Mai a acestui an, Rafa Camargo, Richard Wooldridge și Blaise Bertrand spuneau ceva despre Ara, un dispozitiv precum un mare puzzle Lego – un telefon modular. Acest telefon le-ar fi permis utilizatorilor să achiziționeze o cameră foto mai bună, baterii adiționale sau orice hardware ar fi putut crea dezvoltatorii. Telefonul urma a avea un design creat 100% de Google. Apoi brusc proiectul Ara a fost oprit.

Curios este faptul că acum cei trei menționați mai sus lucrează pentru Building 8 – o nouă divizie secretă a Facebook. Toți trei au lucrat cu firme foarte importante din lumea tehnologiei, precum Motorola, Tesla, Apple sau Amazon… adițional colaborării cu Google.

Nimeni din afara clădirii de pe Menlo Park nu știe sigur la ce se lucrează acum, dar luându-ne după angajările efectuate, putem presupune două lucruri: este vorba despre un dispozitiv mobil și posibil să fie modular. Prima încercare a Facebook a fost în anul 2013 de a crea un telefon împreună cu HTC, aceasta eșuând.

Că tot am adus vorba despre Building 8, probabil sunteți curioși la ce se referă… pentru că sigur nu este doar o simplă clădire. Într-unul din posturile sale, Mark Zuckerberg declara  că în Building 8 s-ar putea dezvolta „realitate augmentată și virtuală, inteligență artificială, conectivitate și alte domenii importante“. Angajările recente ne duc însă înspre o altă poveste.

Voi ce părere aveți, credeți că Facebook-ul va face un telefon? Sunt multe întrebări dacă da, precum: cât va costa, ce funcționalitate va avea, Facebook va intra și-n domeniul comunicațiilor mobile? șamd.

După eșecul din anul 2013 și la ce piață de desfacere are Samsung și Apple… cred că este inutil să mai apară încă un competitor pe piață. Chiar aici discutam despre viitorul nesigur al telefoanelor ce rulează Windows 10 pentru mobile, și cum piața respectivă se situează la aproximativ 1%.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.