Facebook confirma testarea unui emoji Dislike pentru Messenger

Conducerea Facebook a tot pus în balanță dacă să introducă sau nu un buton de Dislike, sau ceva similar. Nu se știe însă ce impact va avea această schimbare asupra utilizatorilor, deoarece social media ar prefera ca această nouă funcție să fie folosită pentru a vota lucruri precum dacă se merită să mâncăm la un restaurant, sau să vedem un film la un anumit cinematograf în loc să fie folosit pentru a fi răutăcioși. Și știm deja ca internet bullying-ul (hărțuirea pe internet) există și este cam greu de oprit în zilele noastre.

Se pare că totuși rețeaua de socializare va oferi utilizatorilor ceva similar cu butonul de Dislike, funcție cerută de foarte mult timp de aceștia. Un purtător de cuvânt al Facebook, a confirmat pentru ComputerWorld.com că se testează o funcție înrudită cu opțiunea de dislike.

Întotdeauna testăm modalități de a face Facebook Messenger-ul mai amuzant și captivant. […] Acesta este un mic test unde le permitem oamenilor să împărtășească un emoji care reprezintă cel mai bine ceea ce simt cu privire la un mesaj anume.“ a declarat acea persoană.

Testul respectiv s-ar îndrepta spre încorporarea unui emoji de Like sau Dislike pe lângă lista lungă de emoji-uri precum: dragoste, râs, wow, supărat sau nervos. Noua opțiune emoji ar putea fi folosită de către un grup de prieteni spre exemplu dacă vor devide să cumpere pizza, să vadă un anumit show TV sau dacă vor să meargă într-un parc anume sau restaurant.

Cu toate acestea, nu există un semn concret cum că cei de la conducerea Facebook iau în considerare testarea noii opțiuni de Like sau Dislike pe website-ul Facebook sau în aplicația Facebook Messenger.

Voi cum ați găsi o astfel de opțiune, utilă sau nu? Noi am găsi-o într-o oarecare măsură folositoare, dacă într-adevăr se vor evita hărțuirile prin intermediul internetului, despre care vorbeam la începutul articolului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.