Două cu Facebook

Cum e duminică și oamenii nu prea stau pe net, m-am gândit să fac două articole cu și despre Facebook în unul singur.

#1:

Conform CNET, divizia de securitate a celebrei platforme de socializare cumpără parola de pe piața neagră, pentru a spori nivelul de securitate.

Utilizatorii care folosesc aceleași parole ca și cele vândute pe piața market sunt automat obligați să le schimbe, pentru a nu se trezi cu conturile hăckuite. Indiferent cât de bun e softul de criptare al Facebook, parolele slabe pot fi sparte ușor, prin atacuri brute force sau pe bază de dicționar. Facebook are și opțiune de autentificare în doi pași, unii utilizatori aleg să nu o activeze, …

Dacă mă întrebați pe mine, Facebook a făcut o treabă foarte bună până acum. Deși are peste 1.8 miliarde de utilizatori, rețeaua de socializare a fost ferită de scandaluri cu conturi furate.

Mbine, dar asta nu înseamnă că n-are și Facebook probleme.

#2:

De curând, un bug de sistem a făcut ca toți utilizatorii rețelei de socializare să apară ca decedați, inclusiv Mark Zuckerberg.

Rețeaua de socializare a afișat un banner cu scop memorial pe prima pagină a profilelor utilizatorilor, deși persoanele erau “alive and kicking“. Pentru că nu sunt prea multe de spus, o să las un printscreen mai jos.

Două cu Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.