Facebook a anunțat Messenger Rooms, o platformă similară cu Zoom

Deși momentat încă stă la dospit, Facebook a anunțat deja că pregătește Messenger Rooms, o alternativă la Zoom, poate cea mai populară platformă de video-conferință din ultima perioadă.

La început, aplicația va avea următoarele funcții:

  • apeluri video cu până la 50 de persoane simultan, fără limită de timp
  • conversațiile nu vor fi criptate end-to-end, la început
  • oricine poate participa la conferință, chiar dacă nu are profil de Facebook
  • se pot adăuga diverse fundaluri 360, care vor permite participanților să participe de oriunde
  • aplicația va avea și 14 filtre cu diverse lumini, pentru ocazii speciale
  • apelul va putea fi creat din Instagram, WhatsApp sau Portal (camerele web vândute de către Facebook)

Facebook a anunțat Messenger Rooms, o platformă similară cu Zoom

Compania se jură că va avea grijă la datele personale ale utilizatorilor și că nu ascultă apelurile. Sigur, tocmai voi, mizerabilii ăia care în trecut ați vândut datele utilizatorilor veți avea acum grijă de ele!

Băieții lui Țucărberg au bibilit puțin și la WhatsApp, acesta urmează să suporte apeluri de voce și video cu până la 8 participanți. Apelul video va fi criptat în ambele capete, în continuare.

Facebook și Instagram vor primi și ele opțiunea “Live With”, care va permite adăugarea altor persoane la discuția live, funcție ce facilitează interviurile și discuțiile cu diverși oameni. De asemenea, cei care vor să doneze vor putea face asta simplu, printr-un buton de donații integrat direct în transmisiunile live.

Și la Instagram apar câteva lucruri noi, utilizatorii vor putea urmări clipuri video live pe Insta direct de pe browser, iar după începerea sesiunii live, utilizatorii vor putea salva video-urile pe IGTV.

Părere personală despre Messenger Rooms:

Mie mi se pare că supraviețuiesc doar lucrurile care apar din necesitate. Acum nu există o necesitate pentru a crea o nouă platformă de video-conferințe. Deja Zoom face asta bine (sigur, au probleme de securitate, ok), WebEx face asta bine… De ce ar începe cineva să folosească o aplicație insuficient testată, făcută de către o companie renumită pentru că-și bătea joc de datele personale ale utilizatorilor? De ce ar vrea cineva să doneze prin Facebook, o platformă care “facilita voluntar” minorilor să cumpere mult prea usor item-uri în jocuri, folosind cardurile părintilor?

E ca și cum ai pune lupul de pază la oi. Dar poate greșesc și de fapt Messenger Rooms e foarte tare… Cine știe?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.