Acțiune antitrust împotriva Microsoft

Eugene Kaspersky a acuzat Microsoft de practici anticoncurențiale și de faptul că pune în pericol clienții cu atitudinea pe care o are în ceea ce privește protecția antivirus.

UE a ridicat recent o sancțiune asupra Microsoft, sancțiune ce i-a forțat pe aceștia să ofere posibilitatea de a alege între browsere.

Kaspersky a explicat: „Utilizatorii Windows 10 s-au plans de faptul că sistemul modifica setările, dezinstalând aplicațiile instalate de către utilizator și înlocuindu-le cu unele standard Microsoft. Un lucru similar s-a întâmplat și cu produsele de securitate“. Acesta a acuzat Microsoft că a oferit terțelor părți foarte puține notificări (o săptămână) pentru a începe să se pregătească pentru modificări ale sistemului Windows, blocând apoi orice incompatibilități în favoarea propriului Windows Defender.

Tot Kaspersky ar fi mentionat ceva despre pop-up-uri alarmante care sunt create dacă Windows 10 sesizează că Windows Defender este oprit, afirmând chiar că orice soluție oferită de către o terță parte nu este necesară și implicit nu ar trebui să fie activă. O a doua soluție antivirus este permisă, doar dacă este vorba despre Windows Defender.

Deoarece Windows Defender nu s-a descurcat la teste la fel de bine ca alte pachete antivirus, este considerat un antivirus „sub medie“ în ceea ce privește eficiența și caracteristicile… iar în ciuda acestui lucru și a faptului că nu s-a reușit crearea unui produs antivirus funcțional, investitorii fac presiuni asupra companiei pentru a crește cifrele (cel puțin în statistici).

Compania promovează Defender, care nu este benefic din punct de vedere al protecției computerului împotrivsa unor atacuri cibernetice. Creeaza, de asemenea, obstacole pentru alte companii în ceea ce privește accesarea pieței și încalcă interesele dezvoltatorilor independenți de produse de securitate“.

Acum vreo jumătate de an sau mai bine citisem cum că Microsoft Security Essentials și Windows Defender sunt printre cele mai bune aplicații antivirus gratuite, deoarece conform statisticilor au reuțit să blocheze aproximativ 80% dintre atacurile (sau era vorba strict de rata de detecție a aplicațiilor rău intenționate). Aflând despre aceasta încălcare a drepturilor concurenței, Microsoft tocmai ce a mai scăzut câte puțin în ochii mei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.