ESET introduce Ransomware Shield, un modul de securitate anti ransomware

Pentru că atacurile de tip ransomware au crescut exponențial în ultimele 3 luni, iar virușii devin din ce în ce mai inteligenți, ESET adaugă Ransomware Shield, un modul de protecție împotriva acestui tip de aminenințări.

Noua funcționalitate monitorizează și evaluează aplicațiile executate și încearcă să prevină criptarea fișierelor. Noul modul de securitate este disponibil pe toate versiunile proprietare ESET și nu necesită intervenția utilizatorilor decât atunci când e nevoie să accepte sau să refuze o acțiune de blocare.

Dacă acum 3 luni, ransomware-ul se trimitea prin fișiere invoice.pdf.exe, care puteau fi depistate și de către nea Petrică, cu putină educație IT, acum bunul cryptolocker Osiris (versiune de Locky) se transmite printr-un fișier Excel (xlx) legimit, dar cu macro-uri infectate.

Să văd eu cum noul modul ESET scanează macro-uri din Excel.

Zemana, soluția pe care o folosesc eu la birou și acasă pentru protecție antimalware și antiransomware mi-a găsit, până acum de fiecare dată virușii, pe calculatoarele deja criptate aduse la devirusat, dar sunt curios dacă chiar e capabil să mă și protejeze de astfel de viruși în timp real (cum ar trebui). Poate că voi testa asta într-un mediu izolat. O să vă țin la curent.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.