Englezii lucrează la o nouă lege anti-piraterie

Politicienii din Marea Britanie lucrează la o nouă lege anti-piraterie care să îi pedepească pe cei ce piratează online și offline cu până la 10 ani de pușcărie. Legea nu e încă finalizată, înalții demnitari încă se ceartă între ei, prin camera comunelor, cum le șade cel mai bine unor politicieni.

Eu nu zic, pirateria e furt și trebuie pedepsită, dar 10 ani de pușcărie e enorm. La faza asta oricum englezii sunt mai catolici decât papa. Din propria experiență vă spun că ISP-iștii au banat cam toate portalele mari de torente, iar viteza de download ajunge la 1 MBps (adică 1 mega real pe secundă) la abonamentele mari, altfel, cei mai mulți au abonamente de net de 600-700 KBps.

Cât de multă piraterie poți face când nu ai de unde să descarci, sau dacă totuși ai, downloadezi cu 600-700 KBps? Câți dintre englezi folosesc conexiuni VPN sau proxy-uri ca să descarce torente?

Dacă în România s-ar aplica serios legile împotriva pirateriei, copiii ar face clasele V-VIII și IX-XII la pușcărie, în aceleași celule cu părinții lor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.