Elvețienii vor vinde monede bitcoin la aparatele de bilete din gări

Știți aparatele alea de la Gara de Nord care permit oamenilor să cumpere bilete de tren? Alea pe care nu le folosește nimeni.

Ei bine, elvețienii au de mult astfel de aparate. Ba mai mult, acum au adăugat o funcționalitate nouă aparatelor, aceea de a cumpăra monede virtuale bitcoin, în schimbul francilor elvețieni. Aparatul acceptă între 20 și 500 de franci iar achiziționarea de bitcoini se face pe baza numărului de telefon, deci cumpărătorii nu sunt complet anonimi.

De asemenea, aparatele nu permit achiziționarea biletelor de train cu monede bitcoin.

Chestia asta e făcută mai mult de dragul experimentului, pentru a strânge statistici și a testa piața. Partea bună este că mulți vor auzi pentru prima dată de bitcoins, cu ocazia asta.

Eu unul vă recunosc cinstit că nu aș avea nevoie de bitcoins. Nu cumpăr droguri sau arme de pe black market, iar cumpărăturile pe care le fac pe eBay le plătesc cu PayPal-ul simplu și rapid.

Pentru cei ce s-au născut ieri, Bitcoin e o monedă virtuală cu care se pot cumpăra tot felul de lucruri, folosită pentru a efectua plăți anonime. Există un curs valutar pentru acești bitcoins, se poate face speculă, iar monedele astea pot fi obținute decriptând parole pentru alții (se numește bitcoin mining), adăugând cod pe GitHub sau cumpărând, de la cei ce vând.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.