După 5 ani, utilizatorii Megaupload încă nu-și pot recupera fișierele

Vinerea trecută, Curtea de Apel a Statelor Unite a respins cel de-al patrulea apel depus de firma de avocatură EFF în numele lui Kyle Godwin, unul dintre utilizatorii Megaupload. Acesta din urmă ținea ca backup videoclipuri sportive irecuperabile stocate pe serviciul Megaupload.

Deși, după cum a indicat și d-l Goodwin, moțiunea sa pentru returnarea proprietății a stagnat pentru o perioadă semnificativă fără o decizie, nu găsim această cerere ca fiind refuzată a fi adjudecată de către tribunal“, au scris cei trei judecători în unanimitate. “În consecință, cererea de mandamus este respinsă fără prejudicii“, au continuat aceștia.

Conform Wikipedia, Megaupload, un serviciu ce funcționa precum un dulap unde să depozitați lucrurile a fost închis pe 19 Ianuarie 2017. Website-ul, dar și serviciul era deținut de către Kim Dotcom. Alte site-uri surori includeau Megavideo.com, Megapix.com, Megalive.com și Megabox.com – toate au fost închise și ele.

Au trecut mai bine de 5 ani de când Kyle Godwin și firma de avocatură EEF se luptă pentru a recupera datele de pe serverele Megaupload ce au fost confiscate. Cele 1000 de servere erau deținute de către compania Carpatia Hosting și sunt ținute în prezent de către QTS Realty Trust, companie ce a achiziționat Carpathia în anul 2015.

Într-un e-mail trimis către ArsTechnica, avocatul EFF, Mitch Stoltz a scris următoarele:

Suntem dezamăgiți de faptul că instanța de apel a refuzat să intervină pentru a rezolva acest caz. Kyle Goodwin și mulți alții au așteptat cinci ani pentru a-și primi datele înapoi și, în curând, s-ar putea ca acestea să nu mai fie recuperate. Vom continua să cerem instanței să se ocupe de cererea domnului Goodwin.

În vreme ce website-urile Megaupload.com, Megavideo.com, Megapix.com, Megalive.co și Megabox.com sunt închise… ne punem întrebarea cine deține Mega.nz? Acesta este un serviciu de stocare de tip cloud based ce oferă utilizatorilor ce dețin un cont gratuit, nu mai mult de 50 GB spațiu de stocare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.