Cum să înveți o limbă străină, gratuit!

Deoarece scriam aici despre cea mai bună aplicație pentru dicționare offline, m-am gândit să vă povestesc câte ceva despre o aplicație – de această dată – online despre care am aflat acum mulți ani și pe care încă o folosesc… Duolingo. (AndroidiOS – Windows Phone)

Ceea ce mi-a adus aminte astăzi despre aplicație este faptul că am văzut cum că există suport pentru a învăța și limba română. Este adevărat că trebuie să ai ceva bază a limbii engleze, deci este ideal pentru prietenii voștrii din străinătate (dacă aveți prieteni în afara țării).

Partea bună a acestei aplicații este că poți învăța aproape orice limbă străină de pe PC, dispozitiv mobil sau tabletă. După cum am scris și mai sus, aplicația se găsește atât pe Android, iOS, cât și pe Windows Phone. Ceea ce mi-a plăcut în momentul în care am dat click pe cursul de limba română și m-am logat în contul meu, este faptul că pot îmbunătăți experiența altora cu propriile mele traduceri din engleză în română.

Din cele 27 de limbi de bază (printre care și română), puteți învăța până la cel puțin 21 de limbi străine (în funcție de limba maternă)… chiar și Klingoniană, celebra limbă străină din Star Trek. Nu se știe niciodată când îți trebuie, nu? Interfața grafică a aplicației este ușor de folosit și tot ce ar trebui să faceți este să alocați 10-15 minute pe zi pentru a învăța o limbă străină.

Mie unul mi se pare o aplicație utilă, și voi ajuta la dezvoltarea acesteia adăugând traducerile mele la unele dintre cursuri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.