Dispozitivele Android nu au mai primit patch-uri de actualizare

Conform Google, dee aproape un an sau mai mult, jumătate dintre dispozitivele Android nu au mai primit patch-uri de actualizare. Acest lucru este susținut de către inginerii de securitate, deși firma a făcut progrese în eficientizarea procesului de actualizare.

Adrian Ludwig și Mel Mille, membrii ai echipei de securitate Android au declarat pe blogul companiei că „aproximativ jumătate dintre dispozitivele în uz la sfârșitul anului 2016 nu au primit o actualizare de securitate a platformei în anul precedent“. Aceștia au continuat cu afirmația că Google a lucrat și va continua să lucreze la procesul de transmitere a actualizărilor „pentru a ușura implementarea patch-urilor de securitate de către producători“.

Problema actualizării dispozitivelor Android nu este una nouă. Deși Google a emis actualizări lunare pentru Android începând cu anul 2015, anumitor producători de dispozitive le ia săptămâni sau chiar luni pentru a le transmite mai departe clienților, sau nu fac deloc acest lucru. Nu este și cazul dispozitivelor Nexus sau Pixel, pentru care implementarea patch-urilor de securitate sunt implementate imediat ce sunt disponibile.

Comparând cu Apple, compania a afirmat cu în data de 20 februarie peste 79% dintre dispozitive rulează pe iOS 10. Asta înseamnă că aproape 8 din 10 utilizatori de dispozitive iOS au actualizat sistemul de operare cel puțin o dată de la jumătatea lunii septembrie 2016 sau în cele cinci luni anterioare.

Puține dispozitive Android se pot mândri cu rate impresionante de patch-uri. Din cele 15 modele ce au atins o rată de actualizare de peste 60%, 6 aparțineau companiei Google – dispozitivele Nexus sau Pixel. Asta înseamnă că până la finalul anului trecut au fost actualizate cel puțin o dată începând cu 1 octombrie 2016.

De cât timp nu ați mai primit actualizări ale sistemului de operare Android pe dispozitivul vostru mobil? Având o serie de dispozitive Android pentru testare, confirm că nu am mai primit actualizări ale acestora de peste aproape un an, sau mai mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.