Diffinity – aplicație gratuită pentru Windows

Diffinity este o aplicație gratuită pentru utilizatorii sistemului de operare Windows. Aplicația face analize asupra textelor și unește sau adaugă linii de cod. Așa numitele instrumente de diferențe evidențiază numai diferențele de fișiere de text simplu.

Autorul aplicației a pus accentul pe fișiere cod sursă și a fost folosită și acolo pentru a face cat mai ușoară citirea. Totodată puteți încărca orice fișier simplu și chiar și fișiere binare în aplicație, pentru a vedea toate diferențele între fișierele încărcate. Fiind o aplicație NET, necesită Microsoft .NET Framework 4.5.1 .

Design-ul aplicației este bine conceput. Pentru început veți deschide două fișiere, iar aplicația va afișa diferențele utilizând coduri de culoare. Acest lucru este deja de ajutor, însă mai poți face ceva interesant și anume să faci o legătură la aceste diferențe pentru a știi exact unde lucrurile nu sunt identice. O altă opțiune pe care e posibil să doriți să o activați este numerotarea rândurilor. Mai sunt și alte opțiuni disponibile precum ascunderea diferențelor, activarea culorilor de sintaxă – cea din urmă fiind foarte utilă dacă comparați două fișiere ce conțin cod sursă a vreunui limbaj de programare.

aplicatie Diffinity

Culorile de sintaxă sunt acceptate pentru mai multe limbaje de programare și scripting precum php, XML, java, html, css șamd. Fișierele încărcate pot fi salvate direct sau salvate cu altă denumire.

Deoarece aplicația deține mai multe funcții interesante, sfatul meu ar fi să acordați o mare importanță meniului Preferințe. Sper să gasiți aplicația la fel de utilă precum am găsit-o eu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.