Cum să activezi Developer options pe Android

Deși nu-i vedeam utilitatea până acum vreo 2 ani când am început să explorez mai bine lumea Android, în prezent mi se pare absolut necesar să ai Developer options pe Android activată.

Argumente pro și contra (toate la grămadă)

După cum e de așteptat, pot fi și beneficii. Poți instala și testa aplicații beta ce nu sunt disponibile în Google Play Store. Totodată trebuie să știți că există și riscuri, mai ales dacă descărcați aplicații din surse necunoscute… vă puteți trezi cu furt de identitate, sau instabilitatea și crash-uirea dispozitivului mobil. În unele țări activarea acestei opțiuni este asociată și cu pierderea garanției dispozitivului mobil, și nu veți mai dispune de suport oficial pentru acesta.

Cum să…

Pe dispozitivele Android este simplu și așa a fost dintotdeauna, tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.

  1. Intrați în Setări (Settings) – la mine scurtătura este pe desktop, la voi este posibil să fie un buton pe mijloc sau în dreapta sub forma de pătrat format din alte pătrate (4 x 4 pătrățele)

developer options android

  1. Căutați Despre telefon (About phone) și intrați acolo.

developer options android

  1. Selectați Informații dispozitiv (Device information) – dacă este cazul.

developer options android

  1. Căutați numărul build-ului (Build Number) și apăsați pe el de 8-10 ori. De cele mai multe ori se afișeaza pe ecran un mesaj de forma: „Apasă de X ori pentru a activa opțiunea dezvoltator“ (Press X more times to activate Developer mode / settings).

developer options android

  1. Întorceți-vă la Setări și căutați Opțiuni dezvoltator (Developer opțions)

developer options android

  1. Accesați meniul Opțiuni dezvoltator (Developer opțions), bifați USB debugging sau orice alte opțiuni aveți nevoie.

developer options android

De ce recomand să aveți întotdeauna activată opțiunea de USB debugging? Pentru că bunul Răzvan a avut un telefon Android care nu a avut opțiunea respectivă bifată, i s-a ars ceva la telefon (probabil display-ul or something) și nu am putut recupera datele de pe el. Pe când eu, cu aceasta opțiune bifata, am putut recupera date de pe un alt dispozitiv Android cu o problemă similară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.