De ce sa nu faceti update la iOS 13.1.2 pe iPhone SE

Pe 30 Septembrie a fost lansată oficial versiunea iOS 13.1.2 după ce o perioadă de timp o cantitate semnificativă de utilizatori au testat versiunea 13 beta a noului sistem de operare pentru dispozitivele Apple.

Off topic “vrei să aflii secretul femeilor independente și pline de bani“? Dacă da, înseamnă că ai ajuns aici din greșeală, deoarece noi nu l-am aflat.

La mai puțin de 24 de ore da când am apăsat greșit pe un nenorocit de buton și Apple nu mi-a mai dat de ales dacă să instalez sau nu actualizarea la iOS 13.1.2, revin cu câteva păreri nu prea plăcute.

Păreri contra despre actualizarea iOS 13.1.2

  • bateria se descarcă foarte repede – mai ales dacă nu este încărcată până la 100% . Eram astăzi în metrou, în drum spre muncă. Făceam fix ce fac de obicei: foloseam conexiunea 4G / 3G, ascultam muzică pe SoundCloud. Am deschis un browser să văd cum arată versiunea 2 a site-ului TechZip pe mobil. Am închis browserul și am deschis un joc. În mai puțin de 10 minute, iPhone SE-ul meu pierduse deja 6% baterie (în condițiile în care într-adevăr nu era încărcat 100%). Menționez că Bluetooth-ul nu era pornit.
  • am observat mai pe seară o scădere a semnalului furnizorului de servicii de telefonie. În zone în care înainte aveam 3-4 liniuțe la semnal, acum am stabilă o liniuță și – în cel mai bun caz – două liniuțe.
  • aplicația Mail dă rateuri dacă vreau să trimit un e-mail redirecționat, care are atașament. Atașamentul nu ajunge la destinatar.
  • aplicațiile se actualizează mai greu chiar dacă sunt conectat la rețeaua wireless. Menționez că folosesc un router Asus RT-N18U, iar conexiunea de la furnizorul de servicii internet este Gigabit.

Alte probleme întâlnite după actualizarea la iOS 13.1.2, dar de alți utilizatori Apple:

Păreri pro după actualizarea la iOS 13.1.2

  • UI-ul (user interface-ul) este catchy – versiunea Mojave dar pentru tablete și mobile. Mi-a cam luat fața cu interfața asta grafică, ba chiar – ca și pe MacOS Mojave – am setat modul dark. Dar cam atât mi-a plăcut și atras atenția până acum.

Off the record cu privire la iOS 13.1.2

Am încercat toată ziua să revin la versiunea iOS 12.4.1, ceea ce aveam până azi dimineață pe la ora 6:30. Nu am reușit să flashuiesc versiunea veche prin nicio metodă: nici prin iTunes, nici cu aplicații gratuite sau plătite. Dar despre asta cel mai probabil într-un post viitor.

Ca o concluzie finală, îmi pare rău că am instalat – fie și din greșeală – iOS 13.1.2 . Voi ce părere aveți despre această actualizare? Ați întâmpinat alte probleme decât cele menționate aici? 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.