De ce iau foc telefoanele Samsung Galaxy Note 7

Statistic vorbind, doar 0.01 % din telefoanele Samsung Galaxy Note 7 au avut probleme cu bateria, deci cam 1000 de dispozitive dintr-un milion și ceva, câte s-au vândut până acum.

Dar de ce s-a întâmplat asta?

Păi, este cunoscut faptul că bateriile Lithium-Ion sunt foarte inflamabile, iar dacă foița aceea subțire de plastic care separă polul negativ de polul pozitiv al bateriei se perforează, se produce un scurt circuit, iar bateria devine instabila.

Cum telefoanele din ziua de azi au display-uri mari, funcții de încărcare rapidă, procesoare quad-core, dacă nu chiar octa-core, și trebuie să fie subțiri, producătorii de baterii efectiv îndeasă componente de baterie acolo pe care le presează ca să poată intra în dispozitivul pe care ciumpalacul dă o grămadă de bani, ca să pară cineva când merge la o cafea și lasă telefonul pe masă.

Să fim serioși, consumatorii vor telefoane cu procesoare rachetă, display-uri paletă și încărcare ultra-rapidă, iar Samsung face fix ce vor ei, no matter what. Cu fiecare lansare de dispozitiv Galaxy, Samsung mai forțează o dată limitele fizicii și chimiei, pe ideea că poate nu se întâmplă des, iar unde se întâmplă, se schimbă produsul și ciumpalacul e mulțumit. 

Serios, totul e doar marketing. Cum Nexus 5X-ul meu merge bine cu doar 2 GB de RAM și procesor decent spre modest, la fel ar merge Samsung Galaxy-ul. Dar mna, Samsung încarcă Android-ul ăla frumos și curat de la Google cu toate mizeriile de aplicații, efecte vizuale și alte inutilități pentru a fi nevoie de super configurație hardware. Pentru că dispozitivele cu astfel de configurații costa mai mult decât cele mid-range.

Deci, vinovați sunt doar proștii care cumpără astfel de telefoane. Că dacă ei n-ar mai cumpăra, dispozitive astea nu ar mai exista. E un cerc vicios, iar lumea e plină de proști.

Câți aleg telefonul după nevoile pe care le au?

Un om care înțelege că telefonul e un accesoriu care îndeplinește niște funcții de care are el nevoie, nu o sculă cu care să se dea șmecher s-ar gândi așa: Bă, dacă eu doar stau pe Facebook, descarc manele de pe VitanClub și din când în când mai vorbesc la telefon, îmi ajunge și un telefon mid-range, nu am nevoie de o rachetă ce costă cât chiria pe un an.

PS: Și iPhone-ul explodează. Îmi e dor de Nokia, finlandezii ăia care făceau telefoane bune la prețuri corecte. Îi mai știți?

De ce iau foc telefoanele Samsung Galaxy Note 7?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.