De ce extind atat de agresiv Amazon, Microsoft si Google tehnologia Cloud

  • De ceva timp tot urmăresc cum marii furnizori de top precum Microsoft sau Amazon – serviciile web mai exact – vor anunța reduceri de preț asupra serviciilor oferite, iar apoi rivalii să le urmeze exemplul. Noua tactică pare a fi similară, cu excepția că acum vânzătorii se dezvoltă cu noi centre de date sau cu regiuni de calcul în Cloud.

Pe tot parcursul lunii Octombrie, AWS (Amazon Web Services), Microsoft Azure și platforma de cloud Google au aunțat planurile lor de a construi noi regiuni pentru infrastructură a serviciilor Cloud.

AWS a deshis o nouă regiune Cloud în Ohio și a anunțat planurile de a deschide încă una în Franța – deci în Europa. Peste puțin timp poate vom auzi despre planurile AWS de a deschide o nouă regiune Cloud și-n România – românii find mari consumatori de tehnologie. Microsoft a anunțat de asemenea planuri pentru două noi regiuni din Franța și noi regiuni guvernamentale din Arizona și Texas. Google a difuzat planuri mari pentru a adăuga în medie o nouă regiune pe lună la serviciile Cloud în 2017.

Regiunile vor fi adăugate la o listă deja impresionantă din întreaga lume, pentru fiecare furnizor. AWS are 14 regiuni care includ un total de 38 de zone de disponibilitate (fiecare regiune AWS este formată din cel puțin două zone de disponibilitate. Pentru protecție fiecare zonă de disponibilitate are cel puțin un centru de date). Microsoft nu utilizează o abordare pe zone de disponibilitate, dar în schimb are 30 de regiuni pentru serviciile Cloud, cu alte opt planificate în viitorul apropiat. Google are cinci regiuni, cu planuri anunțate pentru alte nouă în viitorul apropiat.

Viitorul pare oricum a se extinde spre tehnologia Cloud, iar hard disk-urile vor fi înlocuite probabil în curând de aceste servicii.

Voi ce părere aveți despre tehnologia Cloud? Îi vedeți utilitatea în România?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.