De ce e mai bun Androidul decât iOS-ul

Android și iOS sunt două dintre cele mai populare sisteme de operare pentru dispozitive mobile. Dacă ar fi să alegem între cele două firme concurente, am alege Androidul ca fiind câștigător din mai multe motive pe care le vom enumera mai jos.

Android oferă mai multe aplicații

Magazinul Google Play are în prezent peste 2,5 milioane de aplicații, pe când AppStore-ul iOS puțin peste 2 milioane. Totodată Magazinul Play are o gamă largă și variată de aplicații gratuite, mult mai multe decât cele existente pe AppStore. Dintre cele 2,5 milioane de aplicații – peste 2,3 milioane sunt gratuite.

Androidul este mult mai customizabil

Deși unii utilizatori sunt foarte mulțumiți de sistemul de operare iOS, alți utilizatori vor să folosească dispozitivele mobile ca o extensie a lor. Dacă folosiți CyanogenMod, sau noul LineageOS  puteți renunța la funcțiile care nu sunt necesare și vin preinstalate pe telefon.

Există câte un telefon cu Android pentru fiecare

Fie că ai nevoie de un telefon pe care să-l iei când mergi cu bicicleta sau când faci alpinism (poți alege Galaxy S7 Active), fie că vrei o cameră foto bună (poți alege Huawei P9) sau vrei un telefon de ultimă generație (poți alege OnePlus 3T) – există un mobil cu Android pentru fiecare. Până în prezent există peste 24 000 de dispozitive mobile, de la peste 1300 de companii diferite – mai mult sau mai puțin cunoscute.

La fiecare nouă generație iOS există doar două sau maxim 3 diferențe de mărime a display-ului și a dispozitivului mobil: mici, medii sau mari. Este adevărat că uneori vin și cu variații hardware, dar în general prezintă cam același telefon.

Aria bugetului este variată

Să fim serioși și să recunoaștem:  de foarte multe ori ni se pare că dăm o gălăgie de bani pe un telefon, iar alteori ni se pare un chilipir. Dacă însă faci un upgrade la ultima generație de dispozitive iOS, atunci ai doar câteva dispozitive din care să alegi și toate sunt costisitoare.

Când vine vorba însă despre Android, poți alege Alcatel Pixi Glitz al cărui preț pornește de la $20, sau poți sări la Samsung Galaxy S7 Edge al cărui preț poate ajunge la $800. Apple nu scoate telefoane sub prețul de $500.

Nu trebuie să folosești iTunes

Apple este un pionier în design software și hardware, dar când vine vorba despre iTunes –aplicație necesară pentru transferul muzicii intre iPhone și PC – este un haos total. Chiar și dezinstalarea acesteia este un coșmar, Apple publicând un tutorial stufos despre cum să dezinstalezi iTunes din PC.

Utilizatorii Android nu sunt nevoiți să folosească iTunes și au foarte multe servicii de muzică în general. Foarte multe servicii se extind către Android nu numai pentru muzică, ci chiar pentru filme, jocuri și multe altele.

Androidul oferă suport pentru cardurile SD

Dacă vrei mai mult spațiu pe dispozitivele Apple, atunci fie ștergi din conținutul actual de pe ele… fie cumperi un dispozitiv nou de capacitate mai mare. Acestea nu oferă opțiunea de a extinde capacitatea de stocare cu un card microSD. Dar cele mai multe dispozitive ANdroid vin echipate cu acces pentru carduri microSD.

Diferența între un iPhone 7 de 32 GB și unul de 256GB este de $200. Cel mai ieftin card microSD de 256 GB costă aproximativ $90. Androidul este mult mai ușor customizabil din acest punct de vedere, deoarece puteți alege capacitatea de stocare ce începe de la 8GB și poate ajunge la 256 GB.

Motivele pentru care am alege Android în locul iOS sunt foarte multe, voi mai enumera doar câteva pentru că mi se pare că v-am plictisit deja: telefoanele cu Android au baterii ce pot fi scoase cu ușurință, pe Android se oferă mai mult spațiu de stocare în Cloud șamd.

Ce dispozitiv mobil ați alege acum, după ce ați citit acest articol?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.