Cum să-ți transformi telefonul într-un aparat foto profesional cu câteva lentile

După cum spune și titlul, vă voi oferi câteva sfaturi despre cum să vă transformați dispozitivele mobile într-un aparat foto profesional și, de ce nu, să câștigați bani cu ajutorul pozelor făcute. Lentila chiar face diferenta când vine vorba despre fotografii.

În repetate rânduri probabil ați observat că am achiziționat produse de pe Gearbest. Nu am apucat să vă explicăm încă de ce am ales Gearbest în locul website-ului AliExpress, dar o vom face într-un articol viitor.

De această dată aducem în discuție lentilele Apexel 5 în 1 achiziționate de pe Gearbest. Deoarece acea comandă nu a ajuns, vom prezenta o recenzie (un review) pentru lentilele 3 în 1 achizitionate tot de pe Gearbest. Cu ajutorul acestor lentile portabile puteți transforma orice dispozitiv mobil într-un aparat foto profesional.

lentile 3 in 1

Cu lentilele Fish Eye, Macro și Wide Angle x 0,67 pozele voastre vor prinde un alt contur. Drept model am ales un suport pentru tablete portabil și regrabil, despre care am scris aici. Rezultatele le puteți vedea mai jos.

Lentilă Fish Eye 180o

lentila fisheye 180 grade

Lentilă Wide Angle x 0,67

lentila Wide Angle x 0,67

Lentilă Macro – folosită pentru a capta cele mai mici detalii ale unui obiect

lentila Macro

Lentila pentru Macro se deșurubează de la cea pentru Wide Angle. Inițial am crezut că m-am țepit, dar uitându-mă atent, nu era așa.

Lentilele 5 în 1 vin în plus cu: lentilă Telephoto și lentilă CPL (circular polarizer) Mobile Phone. Dacă doriți încă o lentilă interesantă pentru dispozitivul mobil, mai există și varianta de 8x zoom.

De ce prefer să-mi transform telefonul mobil într-un aparat foto profesional? Din cauza dimensiunilor reduse atât a lentilelor, cât și a dispozitivului propriu zis. Am testat lentilele si cu un dispozitiv mobil Android ce are cameră de 13 MP, și cu un dispozitiv mobil iOS cu cameră de 8 MP, dar și cu o tabletă ce are 5 MP sau una care are o cameră de doar 2 MP. De fiecare dată rezultatul era uimitor… mult mai bun decât cu camera propriu zisă a dispozitivelor.

Partea proastă este acel clip-on, care poate fi ușor deranjant. Totodată este foarte probabil să acopere blițul, deci nu veți putea face poze în medii lipsite de lumină (naturală sau nu). Puteți opta totuși pentru lentile magnetice , dar vă veți lovi de aceeași problemă – cea cu blițul acoperit de către lentile.

Voi ce ați alege pentru a face poze profesionale? Un DSLR, sau v-ați transforma telefonul mobil într-un aparat foto profesional?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.