Cum semnăm declarația pe proprie răspundere cu Adobe Reader DC

Acest tutorial nu se aplică numai pentru declarația pe proprie răspundere, cât se poate adresa oricărui tip de fișier PDF care ar necesita semnătura noastră. Deci putem semna fișiere PDF chiar dacă nu deținem o imprimantă.

Avem nevoie în primul rând de Adobe Acrobat Reader DC, versiunea gratuită. Pentru acest tutorial am folosit declarația pe proprie răspundere din data de 25.03.2020 . Urmați pașii de mai jos pentru a semna declarația.

  1. Deschideți aplicația Adobe Acrobat Reader DC.
  2. Din meniul din stânga sus, selectați Fișier apoi Deschidere (sau File apoi Open), sau apăsați pe combinația de taste Ctrl + O .
  3. O dată deschis fișierul, în partea din dreapta aveți o bară de unelte, unde puteți găsi un creion. Dacă măriți acea bară veți observa butonul de Completare & semnare. Apăsați pe el.
  4. În partea de sus vă apare opțiunea de Semnare, apăsați pe ea și apoi pe Adăugare semnătură + .
  5. Tastați numele vostru, iar apoi apăsați pe butonul de Aplicare.
  6. Opțional puteți Modifica stil-ul și selecta unul dintre cele 4 fonturi înainte de a aplica semnătura.
  7. Glisați sau duceți semnătura în zona destinată. Puteți trage de punctul din dreapta jos pentru a redimensiona semnătura după preferințe.
  8. Salvați fișierul PDF și copiați-l pe dispozitivul mobil, după ce ați completat toate câmpurile necesare precum Nume, Prenume, Data nașterii, Adresa locuinței, Locul / locurile deplasării, Motivul deplasării, Data și Semnătura.

Aum puteți arăta pe dispozitivul mobil sau tabletă declarația pe proprie răspundere, sau adeverința de la angajator în cazul în care autoritățile vă solicită acest lucru.

Puteți viziona și un mic tutorial video mai jos, în cazul în care pașii descriși mai sus nu au fost prea clari. Ca o mențiune secundară, de la pasul 5, puteți desena o semnătură care să semene cu cea a dvs. E adevărat că este posibil să aveți nevoie de un creion grafic pentru asta, dar mulți dintre voi sper și cred că se pot descurca și cu mouse-ul.

Alte tutoriale utile puteți găsi accesând acest link.

Later edit: declarația se poate completa și online pe website-ul STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) urmând acest link.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.