Cum să instalezi Adobe Flash Player pe Android

Pentru că am tot văzut întrebări de genul acesta pe forumuri sau grupuri de ‘specialitate‘ m-am gândit să abordez și acest subiect. Deci vreți să instalați Adobe Flash Player pe Android? Iată câteva sfaturi utile.

Ce este bine de știut: Adobe Flash Player-ul nu mai este suportat pe Android de la versiunea 11.1, deci dacă vreți să vizualizați conținut Flash trebuie să folosiți un browser 3rd party (dintre cele multe). Unele website-uri se vor oferi să vă dea un pachet APK pentru a instala Adobe Flash Player, dar cel mai bine este să nu vă lăsați păcăliți pentru că de cele mai multe ori sunt malware. Cea mai sigură metodă este aceea de a folosi Flash pe Android cu una dintre cele două aplicații de mai jos, ambele disponibile pe Play Store.

Puffin Browser

Avantajul Puffin Browser este faptul că se actualizează regulat să suporte ultima versiune de Flash. Un alt beneficiu este acela că poate emula un mouse și săgeți, deci poate oferi experiența ca și cum ați căuta ceva de pe desktop. Puffin Browser randează conținutul Flash în cloud, motiv pentru care playback-ul poate fi sacadat deoarece transferul poate veni de peste ocean. Recomandat ar fi să scădeți calitatea Flash în setările browserului dacă pățiți asta. Browserul poate fi descărcat gratuit de aici. Există și o variantă Premium a acestui browser, însă nu am testat-o încă.

Photon Flash Player și browser

Eu unul am fost cam dezamăgit de performanța Flash Player-ului din varianta gratuită, care se afla în topul Play Store-ului. Varianța gratuitste plină de bannere, cerea într-una să plătim pentru a upgrada, iar performanța era destul de crappy – cum ar spune Răzvan. Numai după ce am plătit Photon a scos reclamele respective. Cu Puffin însă, acesta era deja cazul cu varianta gratuită – motiv pentru care rămâne în topul preferințelor noastre.

Într-un post viitor voi reveni cu mai multe informații referitoare la Flash Player pe Android – promit!

Citește și partea a doua a acestui post.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.