Tutorial – Cum rezolvăm căutarea în Windows 10

Dacă cumva căutările din Windows 10 vă returnează numai rezultate goale, vă pot mărturisi faptul că nu sunteți singurii cu problema asta. Mulți utilizatori au raportat această problemă pe camerele de chat, pline de utilizatori supărați și frustrați pe sistemul de operare.

Toate raportările erau identice: funcția de căutare funcționa corespunzător, dar după un restart sau reboot, aceasta returna rezultate goale. Nimic din ce au încercat utilizatorii nu a readus funcționalitatea de căutare la starea sa inițială. Nici măcar oprirea procesului Cortana nu a reușit să restabilizeze căutarea pe Windows 10. Mulți utilizatori au mers atât de departe cu depanarea încât și-au resetat sau chiar reinstalat sistemul de operare.

Rezolvarea returnării rezultatelor goale în căutarea pe Windows 10

Aparent rezolvarea este simplă și funcția de căutare își revine doar dacă închideți conexiunea la internet. Nu sunt ferm convins cine a venit cu ideea strălucită de a îmbina funcționalitatea de căutare locală cu funcționalitatea de căutare online pe Windows 10, dar Microsoft cel mai probabil a aprobat-o.

Aceasta sugerează cu problema nu este cauzată de ceva ce ar fi făcut utilizatorii, ci de ceba ce Microsoft a schimbat de partea sa. Din moment ce aveți nevoie de conexiune la internet pentru a putea lucru, una dintre rezolvările cele mai bune ar fi să blocați Cortana să acceseze internetul. Căutările vor fi relevante o dată ce veți face asta.

Pentru a face asta, urmați pașii de mai jos:

  1. Folosiți scurtătura de pe tastatură Windows + Pause pentru a deschide System Control Panel.
  2. În Address Bar scrieți All Control Panel Items și apăsați pe tasta Enter.

cautare windows 10 - fix

  1. Deschideți Windows Firewall. Selectați apoi Advanced Settings din partea stângă-sus. Aceasta va deschide regulile avansate ale Firewall-ului.

cautare windows 10 - fix

  1. Selectați Outbound Rules și căutați cheia @{Microsoft.Windows.Cortana_1.7.0.312_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy?ms-resource://Microsoft.Windows.Cortana/resources/PackageDisplayName} .
  2. Dați click dreapta pe regulă și apoi Proprietăți, sau dublu click pe regulă.

cautare windows 10 - fix

  1. Selectați apoi să blocați conexiunea din Acțiuni, apoi aplicați regula.

Dacă totul funcționează corespunzător, ar trebui să aveți iconița cu semnul blocat. Funcționalitatea căutării ar trebui să revină la normal imediat. Țineți cont de faptul că este posibil ca unele funcții ale Cortanei să nu mai funcționeze după ce ați blocat această regulă. Eu unul am oprit Cortana definitiv de când am aflat că aceasta ar putea restarta calculatorul fără voia mea.

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.