Cum să câștigi bani ca freelancer pe CrowdSourced Testing

Continuând seria de articole pentru freelanceri, am ales de această dată o altă platformă prin intermediul căreia puteți câștiga câțiva dolari ca testeri. Este vorba despre CrowdSourced Testing, o platfomă care vă pot confirma că plătește (voi atașa la sfârșit dovezile de plată).

Ce trebuie să știți despre această platformă este faptul că pentru a primi proiecte plătite, pentru prima dată după ce vă faceți cont, va fi nevoie să testați unul sau două proiecte pentru care nu veți primi niciun ban. Aceasta deoarece trebuie să ajungeți la un anumit scor pentru a putea adera la proiecte plătite.

CrowdSourced Testing - jobs

Aveți grijă să completați profilul cu atenție, în special secțiunea de dispozitive pe care puteți testa, dar și secțiunea de jocuri sau tipuri de jocuri preferate.

CrowdSourced Testing - devices

CrowdSourced Testing - video games

Aceste setări pot ajuta dezvoltatorii să vă accepte pentru a testa un proiect. În dreapta sus, puteți observa în meniu un link cu Extension. Puteți folosi extensia pentru a face screenshoturi ale bug-urilor găsite, sau puteți raporta bug-uri cu ușurință. Extensia este strict pentru browserul Google Chrome.

CrowdSourced Testing - Chrome Extension

Revenind la partea de testare, în stânga aveți scorul vostru. Cu cât scorul este mai mare, cu atât aveți șanse mai mari să prindeți un proiect plătit. Pentru a vedea o listă cu proiecte disponibile, tot ce trebuie să faceți este să accesați secțiunea Dashboard.

CrowdSourced Testing - Projects

O dată găsit un proiect, apăsați pe butonul View brief pentru a afla detalii cu privire la proiect precum cum se plătește per bug, pe ce dispozitive se poate testa proiectul precum și ce anume se urmărește la testarea respectivă. O dată ce selectați un proiect pentru testare, vă sfătuiesc să vă țineți de el. La fel ca BetaFamily.com , este important să mențineți un scor cât mai mare. Eu am pățit-o să accept un proiect când era pe final, cu câteva ore înainte… și pentru că nu am apucat să bag niciun bug, am primit scor 0. Cum s-a repetat de câteva ori același lucru, scorul meu ca tester a scăzut până la 4, ceea ce este foarte mic – nici măcar de Senior Tester.

CrowdSourced Testing - selecting a project

Selectați pe ce dispozitiv sau dispozitive doriți să testați proiectul sau proiectele și de acolo o să aveți acces la o bază de date internă unde puteți căuta după duplicate, sau dacă bug-urile au fost deja submitate sau nu. După cum puteți vedea, fiecare bug valid are o anumită valoare. Cu cât mai multe bug-uri valide și grave, cu atât mai mulți bani puteți câștiga.

Dezavantajele platformei sunt următoarele: plata se face cam greu, a durat până la 30 de zile sau mai mult până am primit prima plată, și apoi alte câteva zile până la a doua plată. Din transferul respectiv vi se vor opri comisioanele transferului prin PayPal. Și da, trebuie să aveți un cont PayPal eventual verificat pentru a putea retrage mai mulți bani către contul vostru bancar șamd.

Dovezile de plată le puteți vedea mai jos.

CrowdSourced Testing - first payment

CrowdSourced Testing - second payment

Pentru a vă înregistra ca testeri pe CrowdSourced Testing, accesați acest link. Spor la testare, mențineți un scor cât mai mare și dacă aveți întrebări cu privire la această platformă, nu ezitați să ne lăsați un comentariu mai jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.