CryptoPrevent 8 – soluție de prevenire malware pentru Windows

CryptoPrevent 8 este ultimul software popular împotriva virușilor de tip malware ce vine și cu o variantă gratuită a acestuia și este disponibil strict pentru stațiile de lucru ce rulează pe sistemul de operare Windows. Varianta gratuită, cât și cea plătită (pe un an de zile, sau ca tip de abonament anual) poate fi descărcată de aici.

Chiar dacă ignorați opțiunea de securitate cu care sistemul de operare Windows vine preinstalată, există o mulțime de softuri prin care utilizatorii pot îmbunătăți protecția împotriva amenințărilor de tip malware. Acest tip de protecție ar trebui să fie ca un supliment al soluției antivirus folosit – exact cum v-am sfătuit și în cazul celui mai bun anti-malware testat de noi, Zemana.

cryptoprevent 8

Conform producătorului, CryptoPrevent ar trebui să funcționeze pe stații de lucru ce au de la Windows XP, până la Windows 10, inclusiv edițiile Home.

Aplicația desktop s-a dezvoltat foarte mult, aplicând în prezent până la 4000 de reguli de protecție, ceea ce este de aproape 10 ori mai mult decât versiunea precedentă. Ca setări predefinite, aplicația protejează dosarele %programdata%, %userprofile% și dosarele ce pornesc o dată cu sistemul de operare din meniul de Start . Alte măsuri și reguli de securitate aplicate:

  • blochează vssadmin.exe, syskey.exe și cipher.exe
  • previne pornirea oricărui malware cunoscut (deci nu se aplică și pentru cei necunoscuți sau noi apăruți)
  • oprește gadgeturile și Windows sidebar

Aplicația mai blochează și tipuri de fișiere folosite de obicei de către malware, precum .scr, .pif sau .cpl . Editorul de politici este foarte folositor pentru a whitelista sau blacklista fișiere sau dosare. Există desigur și opțiunea de a șterge din whitelist sau blacklist fișiere sau dosare, ceea ce este un lucru bun.

cryptoprevent 8

În încheiere CryptoPrevent 8 nu ne-a convins cu absolut nimic că este mai bun decât Zemana, cel puțin până în prezent. Așteptăm cu interes prima ocazie de a ne demonstra de ceea ce este capabilă aplicația.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.