CrossOver permite instalarea Office 2013 pe laptopurile Chromebook

După cum probabil știți, CrossOver Android e un software dezvoltat de către cei de la CodeWeavers și permite instalarea unor aplicații Windows pe dispozitivele Android cu procesoare Intel.

James Ramey, unul dintre liderii James Ramey a anunțat că ultima actualizarea CrossOver permite instalarea și rularea Microsoft Office 2013 pe laptopurile Chromebook ce folosesc procesoare Intel.

Laptopurile din gama Chromebooks sunt create de către Google împreună cu diverși producători, folosesc ChromeOS, un sistem de operare ușor și bine optimizat, bazat pe tehnologiile web din spatele browserului Chrome și au fost create ca laptopuri de Office, pentru a rivaliza cu Apple și produsele Microsoft Surface.

Dezvoltatorii CrossOver Android sunt cei din spatele Wine Project, un proiect open-source care facilitează utilizatorilor instalarea aplicațiile Windows pe Mac OS și Linux folosind softul Wine. Pentru că nu se pot descurca doar cu muncă pro bono, au creat CrossOver, o companie ce crează aplicații proprietare și câștigă din suportul tehnic pe care îl oferă. Pe lângă Wine, CrossOver include funcționalitați extra, ce permit utilizatorilor să instaleze aplicații folosind doar câteva click-uri.

Celelalte pachete Office au probleme în a deschide fișierele create în formatul proprietar Microsoft, motiv pentru care e bine că acum se poate instala Office 2013 pe Chromebookuri, ca alternativă la Google Docs.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.