Conturi de e-mail Yahoo sau Gmail, de vânzare pe dark web

yahoo and google accounts sell on dark web

O persoană ce folosește username-ul SunTzu583 a enumerat o serie de pachete de e-mail-uri pe mai multe site-uri dark web. Prețurile variază, deoarece multe dintre detaliile Yahoo sunt deja disponibile, dar unele dintre conturile Google ar putea valora câțiva Bitcoins.

Conturile provin de pe website-ul HackRead. Una dintre oferte, pentru aproximativ 450 000 de conturi Gmail vine și cu câteva mostre de adrese de e-mail și parole. TheInquirer.net a efectuat verificări ale conturilor și în baza de date online HaveIbeenPwned, iar acestea apar și acolo… multe dintre ele de mai multe ori.

Profilul persoanei care vinde aceste conturi, peste 1 milion la număr este unul foarte succint. Acesta spune „Salut, sunt aici pentru a vinde bunuri digitale precum conturi sau baze de date“.

Puteți verifica pe website-ul haveibeenpwned.com dacă cumva contul vostru sau conturile voastre de e-mail au fost cumva sparte sau se află pe vreo listă publică de spam șamd. Chiar vă recomandăm să faceți această verificare, mai ales că de curând Yahoo-ul a fost spart încă o dată – și cei care au adrese de e-mail la Yahoo au fost deja informați printr-un e-mail să-și schimbe iarăși parolele…

haveibeenpwnd.com

Norocul meu este că adresa mea de e-mail apare ca fiind încă sigură. Adresele voastre de e-mail sunt în siguranță? Dacă nu ați verificat încă, nu este târziu să faceți asta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.