Cisco a dezvoltat o soluție care să facă siteurile ilegale de streaming inactive

Treaba cu streamurile astea ilegale e complicată. Cei ce vând conținut pay-per-view nu reușesc să oprească toate streamurile pirate înainte de a se întâmpla X eveniment, astfel că pierd o grămadă de bani.

Dar Cisco, împreuna cu Friends MTS, pretind că au găsit o soluție fezabilă. Aceștia au dezvoltat o nouă tehnologie anti-piraterie, care promite că blochează serviciile de streaming de îndată ce apar pe net.

Noul serviciu se cheamă Streaming Piracy Prevention (SPP), identifică streamurile pirate și le face offline. SPP functionează în felul următor: sursa autorizată e etichetată de echipamentul Cisco cu un watermark, iar distribuitorii fără acel watermark sunt automat făcuți offline. Procesul e automatizat și functionează în timp real.

Streamurile pirate redau conținut de streamurile legitime, folosind de cele mai multe ori un cont de subscriber. Practic, softul Cisco identifică ce utilizatori fac restreaming ilegal și îi banează. Pentru mai multe informații, citiți articolul ăsta.

Problema este alta, între serviciile banate, pot ajunge și unele legitime. Plus că, nu știu câți provideri de internet sunt dispuși să omoare pirateria, pentru că mulți dintre clienții lor preferă “internetul liber”.

Bună inițiativă, dar să vedem dacă dă și rezultate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.