După cum probabil știți, Google Chromebook este gama de laptopuri de office a Google, făcută în parteneriat cu mai mulți producători, politică similară cu cea de la Nexus. Ei bine, Chromebookurile folosesc Chrome OS, un sistem de operare lightweight, scris folosind limbaje de programare web și făcut să meargă pe motorul de pe Chrome.
Pe la începutul anului, Google a creat un emulator care permitea instalarea aplicațiilor APK (pentru Android) și a adăugat suport pentru Google Play Store pe câteva Chromebook-uri: Asus Chromebook Flip, Acer Chromebook R11 și Google Chromebook Pixel.
De curând, Google permite instalarea Google Play Store și a aplicațiilor Android (prin intermediul canalului dev) pe următoarele laptopuri: Asus Chromebook C301SA, Dell Chromebook 13, HP Chromebook 11 G5, HP Chromebook 13 Samsung Chromebook 3.
Primele dispozitive Chromebook ce au primit suport pentru Android și Play Store au fost cu procesoare ARM sau Intel și cu ecran tactil, dar ulterior au primit și cele fără touchscreen, semn că aplicațiile Android se pot folosi cu touchpad și tastatură.
Nu știu cum vi se par vouă, dar eu unul chiar mi-aș lua un Chromebook, dacă aș face doar muncă de birou. Google Docs sunt destul de performante să suplinească pachetul Microsoft Office, interfața e frumoasă și curată, bateria are autonomie de la 4-5 ore în sus, totul se mișcă bine pentru că stocarea se face pe SSD, iar salvarea pe cloud nu e problemă, că în România internetul e rachetă.