Chrome 64 va opri autoplay-ul videoclipurilor de pe net

Google preconizează lansarea Chrome 64 în Ianuarie 2018 și a adăugat că va include și oprirea autoplay-ului pentru videoclipuri sau melodii din paginile web. Anunțul oficial sună cam așa: „începând cu Chrome 64, autoplay-ul va fi permis în momentul în care porțiunea media nu va avea sunet, sau dacă utilizatorii au indicat un interes în acea parte media“.

Utilizatorii care indică interes în videoclipurile cu autoplay ar fi aceia care în timpul sesiunii de browsing dau click oriunde pe pagină, când utilizatorii adaugă o pagină web pe pagina principală a dispozitivului mobil sau în momentul în care ascultați frecvent media dintr-un site în browserul Chrome.

Dacă un website este vizitat cel puțin de un număr de ori, cu o frecvență de ascultare a media mai mare de o anumită valoare, atunci acel website va avea permisiunea de a suprascrie orice restrictii de autoplay. Informația aceasta va fi specifică oricărui utilizator și va fi sincronizată între multiplele dispozitive folosite de către aceștia – pentru a fi o setare consistentă în cazul schimbării dispozitivului sau dispozitivelor de browsing“.

Google a mai anunțat încă o funcție interesantă în versiunea Chrome 63, respectiv opțiunea de a da pe mute website-uri individuale. Această caracteristică va fi valabilă și va continua între sesiunile de browsing. Versiunea Chrome 63 este planificată pentru lansare în data de 5 Decembrie.

Nu știu de voi, dar eu unul m-am tot lovit de website-uri care au videoclipuri sau media audio care pornesc automat la momentul accesarii paginilor web si mi se pare enervante. Aștept deci cu mare interes aceasta funcție a browserului Chrome 64.

Posted in

Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.