Ce trebuie sa stii despre testare

Deci vreti sa va apucati de testare? Eu asa am auzit! Va voi spune cam ce ar trebui sa stiti despre asta00 in articolul de mai jos.

De cate ori ai patit-o sa te joci un joc si sa observi ca fix la nivelul preferat nu s-a declansat un obiectiv? Sau in aplicatia antivirus pe care o folosesti lipseste o functie absolut necesara? Sau pe website-ul pe care il vizitezi cel mai des, ai observat ca la un moment dat se strica ceva vizual la el? samd.

Cate tipuri de testare exista?

Asta se poate schimba foarte usor, daca esti o persoana deschisa si atenta la detalii. Am dat mai sus cateva exemple de testare, deoarece testarea nu implica neaparat numai testare a jocurilor. Testarea poate fi de web, aplicatii sau gamming. Mai exista si testare de produse – insa nu acest gen de subiect vom aborda acum.

Modalitati de testare

  • free testing sau exploratory testing: este genul de testare prin care lasi frau liber imaginatiei si explorezi orice iti trece prin cap pentru a descoperi bug-uri (greseli) in aplicatia pe care o testezi
  • checklist sau scripting testing: este genul de testare pe care o executi fie dupa un checklist, fie dupa niste test case-uri bine stabilite.
  • regression (denumirea poate fi diferita daca lucrezi intr-un studio de testare): aceasta este genul de testare prin care se presupune ca bug-urile au fost deja fixate, iar voi ar trebui sa le verificati. Daca nu au fost fixate, in mod sigur pot fi redeschise.
  • stress test-ul, dupa cum ii spune si denumirea – presupune rezistenta aplicatie la stress. Prin asta ne referim la stabilitatea aplicatiei de a functiona in conditii de stres: memorie insuficienta, procesor supra-solicitat samd.
  • functionality testing – foarte intuitiv, se refera la testarea functionalitatii aplicatiei, jocului sau website-ului pe care il aveti in testare.
  • localization testing – acest mod de testare se refera la localizarea, sau mai bine spus limba folosita intr-un joc. Nu trebuie sa existe string-uri de forma $game_over$ sau mai stiu eu ce fel de string-uri, nelocalizate in limba testata.

Daca am omis informatii, sunteti liberi sa ma completati. Voi continua intr-un post viitor cu mai multe informatii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.