Un bug de iOS poate bloca aplicația de mesaje pe dispozitivele cu iOS 9.x și 10.x

Se pare că a fost descoperit un nou bug de iOS , care face ca aplicația de mesaje să se blocheze și să nu mai fie deloc responsivă. Problema e specifică versiunilor de iOS 9 sau mai noi.

Problema apare când cineva trimite un contact prea mare, iar aplicația de mesaje nu reușește să o deschidă, blocându-se de fiecare dată când utilizatorul încearcă să o deschidă.

Cel mai simplu de evitat această problemă este să nu deschizi acel contact card, dacă nu știi de la cine a venit și dacă ți se pare foarte mare. Apple acum lucrează la iOS 10.2.1 beta, care poate să repare și bug-ul ăsta, dar cei care au iOS 9 stabil nu vor beneficia de fix-ul respectiv.

Cei de la EverythingApplePro au făcut un video de 11 minute, în care au testat bug-ul pe terminale mobile Apple, cu iOS 9 și 10, cu jailbreak sau fără și toate s-au comportat la fel. S-au blocat când au primit mesajul de dimensiuni mari și nu și-au revenit nici după restart.

Pe la minutul 6, cei de la EverythingApplePro au furnizat și un fix bug-ului și anume instalare iCloud Drive și folosirea cloud-ului pentru descărcarea fișierului.

Ce bine de mine că am Android.

 

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.