Baze de date pentru testare

Pentru ca am inceput o serie de articole cu si despre testare, astazi va voi vorbi cate putin despre baze de date de testare si la ce folosesc ele.

Cand ne referim la baze de date pentru testare, fiecare dezvoltator de aplicatii sau website-uri foloseste anumite unelte (tool-uri) pentru a tine evidenta bug-urilor. Spre exemplu Gameloft are propria baza de date destul de bine pusa la punct. Cei de la Electronic Arts folosesc Jira, Bugzilla si DevTrack, cei de la WhytTest merg tot pe Bugzilla samd.

Care-s cele mai bune baze de date de tinut evidenta bug-urilor?

Este greu de raspuns la aceasta intrebare tocmai din motivul ca fiecare dezvoltator prefera anumite tool-uri sau foloseste tool-uri proprii.

Baze de date

  1. DevTrack si DevTest (website)

Nu sunt ferm convins ca sunt cele mai folosite baze de date, dar stiu cel putin ca sunt usor de folosit. In DevTest se regasesc test-case-uri bine stabilite, care se incadreaza la scripting testing. Acestea pot fi Pass sau Failed. Daca sunt Failed, se introduce bug-ul sau se introduc bug-urile in DevTrack si se face referire la pasul din DevTest care a picat, cu ce bug sau bug-uri a picat task-ul.

  1. Bugzilla (download)

Mi se pare ca seamana foarte mult cu o platforma de blog adaptata pentru bug-uri. Nu am fost un fan al platformei respective, dar la nevoie am folosit-o (impins de circumstante si imprejurari).

  1. Jira (website)

La fel ca in DevTest, Jira vine cu test-case-uri care pot fi Passed sau Failed. Este usor de folosit.

Daca mai cunoasteti tool-uri de a tine evidenta bug-urilor, nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos. Totodata, daca am omis informatii utile, ne puteti scrie.

Sfat util

Daca doriti o platforma gratuita pe care sa o incorporati rapid in website-ul vostru, va recomand LeanTesting. Este foarte usor de folosit si foarte intuitiva. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti un cont pe website, apoi cititi cu atentie cum sa folositi platforma de testare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.