Avengers la Sala Ultra – Grand Cinema Ultra Băneasa

Mi-am propus să scriu acest articol a doua zi după ce am văzut ultimul Avengers la Sala Ultra, de la Grand Cinema, din Băneasa. Atenție, filmul conține câteva spoilere – dacă vreți să săriți peste ele, nu citiți paragraful scris cu albastru.

Din păcate, au trecut 3-4 săptămâni de când am văzut filmul, astfel că o mini-recenzie a filmului nu mai e oportună, pentru că probabil toți cei 5 cititori ai noștri au văzut filmul la cinema sau l-au piratat cu drag și spor. O să mă rezum la a spune că Avengers – Infinity War este filmul ăla în care toți super eroii din toate filmele Marvel își iau bătaie de la un anti-erou ce are impresia că are intenții bune. Un fel de film cu Van Damme sau cu Steven Seagal, doar că invers. Ba mai mult, nu doar că-i bate pe toți de-i ascultă cu urechea, mai distruge și planeta.

Ei bine, dacă recenzia filmului am acoperit-o, acum vreau să vorbim puțin despre sala de cinema. În câteva cuvinte, este genială!

O sa încep mini-recenzia cu ce m-a impresionat pe mine:

Scaunele sunt comode și ai loc să întinzi picioarele.

Toate celelalte cinematografe la care am fost au scaunele incomode, zici că-s alea din trenurile personale ale CFR călători, iar “locul de întins picioarele” lipsește cu desăvârșire. Experiența e similară, din punctul meu de vedere cu mersul cu maxi taxi sau cu un zbor low cost. La un film de 2+ ore amorțesc și încep să mă doară toate, mai ceva ca distinșii domni Liiceanu și Pleșu care aveau dificultăți în a mânca în Japonia, stând în pozitia Lotus (referință la Comedii la Porțile Orientului – de Andrei Pleșu).

E, pe când aici la Băneasa scaunele sunt foarte moi și comode, iar o persoană de 1.9m poate întinde picioarele lejer fără a deranja pe nimeni. Iar scaunele de care vorbesc eu sunt la locurile de săraci, dar nu-mi dau seama dacă biletele premium aduc un confort sporit sau doar sunt locurile amplasate într-o zonă mai bună.

Sunetul și video sunt foarte bune, dar nu am fost eu la suficiente cinema-uri ca să pot emite o părere chiar pertinentă.

Se laudă că au cel mai meseriaș sistem audio din cinematografele din România, dar nu am fost atât de mult la cinema ca să pot face cu adevărat comparație. Sau poate nu am eu urechile suficient de fine și de educate. Cât despre video, eu am mereu dureri de cat după ce mă uit la 30 de minute de film, dar aici trebuie să recunosc că parcă a fost puțin mai bine, iar redarea 3D e foarte tare, a aruncat la un moment dat Thor cu ciocanul “către ecran” și a tresărit juma’ de sală.

Promit să revin informații după ce văd Deadpool și Solo – A Star Wars Story în aceeași sală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.