AV-Test: Avira Antivirus Pro și MalwareBytes Anti-Malware au eliminat toate fișierele infectate

AV-TEST, un institut care se ocupă de securitate, a făcut mai multe teste, cu scopul de a determina care este cea mai eficientă soluție antivirus care poate dezinfecta calculatoare virusate.

Testele au fost efectuat pe Windows 7 și vor continua pentru încă 6 luni. După rezultatele preliminare, doar Avira Antivirus Pro și Malwarebytes Anti-Malware au reușit să scoată 100% din amenințări, urmate de Kaspersky Internet Security 2016 and Symantec’s Norton Security, care au eliminat 99.2% din fișierele infectate.

Microsoft Security Essential, sau Windows Defender, pe sistemele mai noi, a reușit să elimine doar 32 de viruși din 40, fiind printre cele mai slabe soluții antivirus.

Eu unul am pățit ca Avira să-mi elimine fișiere legitime și să strice aplicații instalate, iar Malwarebytes, chiar dacă m-a salvat de multe ori, alte ori nu mi-a găsit amenințări rootkit sau Host Hijack.

Eu rămân la Zemana. O singură dată am pățit să îmi găsească Malwarebytes fișiere infectate, după ce am eliminat tot ce a găsit Zemana. Dar s-a întâmplat de multe ori ca sistemul să se vadă cu ochiul liber că e virusat, Malwarebytes să nu găsească nimic, iar Zemana să rezolve problema.

Am făcut un review complet al aplicației Zemana aici. O licență valabilă un an, pentru un singur calculator, costă 39,95 RON pe siteul oficial.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.