Asus Zenfone AR va fi primul telefon compatibil cu tehnologiile de realitate virtuală și realitate augmentată

După cum probabil știți, Google și Intel lucrează de ceva vreme la Project Tango, o gamă de telefoane și tablete special creată pentru cei ce vor să “se joace” cu realitatea augmentată (AR).

Realitatea augmentată presupune vederea fizică a anumitor elemente din lumea reală, dar și completarea lor de către calculator. Astfel de dispozitive pot detecta mișcarea, folosind acceleromentre și giroscoape și sunt capabile să măsoare distanțe, mărimi și adâncimi.

Primul telefon Tango a fost lansat de Lenovo în 2016, dar și Asus lucrează la un asemenea telefon. Asus Zenfone AR va folosi un Qualcomm Snapdragon 821 și va fi cel mai probabil prezentat zilele următoare, la o conferință Asus. Acest telefon va fi primul care va suporta atât Google Tango (AR) cât și Google Daydream (VR), ochelarii de realitate virtuală ai Google.

Dacă mă întrebați pe mine, ideea de realitate augmentată este foarte mișto. Să-ți măsori dimensiunile camerei cu telefonul și să faci exerciții de imaginație, să vezi cum ar arăta dacă ai muta mobila sau dacă ai face anumite decorații e pur și simplu … mișto.

În timp ce realitatea virtuală simulează un mediu, realitatea augmentată virtualizează lumea reală. Acum să combinăm cele două tehnologii. Dacă realitatea virtuală îți permite să te lupți cu dinozaurii, VR x AR va permite să te lupți cu dinozaurii la tine în sufragerie.

Asus Zenfone AR va fi primul telefon compatibil cu tehnologiile de realitate virtuală și realitate augmentată

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.