Apple, Samsung sau BlackBerry, în top 3 telefoane folosite în corporații

În timp ce frunzăream semnele de carte din browser, am ajuns la articolul ăsta. Conform unui studiu realizat de Quickmobile, companiile românești cumpără angajaților telefoane Samsung, Apple sau BlackBerry.

25% dintre telefoanele din mediul business cumpărate în 2016 sunt Samsung, angajații cu funcții de conducere au Samsung Galaxy S7, cei din middle management și back office au din seriile J, C şi A, în special Samsung J5. Fanii iMărMușcat preferă modelele SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, dar chiar și iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, 20% dintre dispozitivele fiind făcute de Apple.

Angajatorii preferă dispozitivele Apple pentru că sunt fiabile și au sistemul de operare stabil. Telefoanele nu mai sunt de mult un moft, iar în domeniul IT e bine să ai un telefon inteligent, de pe care să poți face un minim troubleshooting de rețea, la nevoie, să configurezi un Access Point sau să folosești GPS-ul.

În top 3 intră și BlackBerry, care au reprezentat 10% dintre telefoanele cumpărate în 2016. BlackBerry DTK 50 a devenit extrem de popular, pentru că e securizat și rulează Android.

Conform datelor, angajatorii cheltuie între 1200 lei și 3500 de lei pentru un smartphone, iar 90% dintre telefoane sunt achiziționate cu folii de protecție, huse, baterii externe sau încărcătoare.

La noi în companie, salahorii IT au niște Microsoft Lumia metalice și mari cât o paletă. Inutilizabile, dar de mare efect dacă se ia cineva de tine în tramvai.

Apple, Samsung sau BlackBerry, în top 3 telefoane folosite în corporații

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.