Apple și Samsung pierd teren, Huawei își consolidează locul 3 în topul celor mai vândute telefoane

Că tot am scris în dimineața asta despre OnePlus și Google Pixel, m-am gândit să continuăm începutul de săptămână cu un nou articol despre telefoane mobile.

Deși cele mai vândute telefoane sunt făcute de către Apple și Samsung, cei doi coloși au început să piardă teren. Adunat, cota lor de piață a fost de 32.5%, în cel de-al treilea trimestru al acestui an, dar altă dată o duceau mult mai bine. Apple a pierdut 5.3%, comparat cu cifrele de anul trecut, iar Samsung a vândut mai puține telefoane cu 13.5%.

De declinul celor doi coloși a profitat compania chineză Huawei, care a început să vândă din ce în ce mai multe telefoane. Celelate două companii din top 5 sunt OPPO și Vivo.

Samsung a avut mult de pierdut în urma faptului că telefoanele Samsung Galaxy Note 7 au luat foc, iar fanii Apple sunt nervoși pentru că noul iPhone 7 nu e semnificativ schimbat față de versiunea precedentă. Sau poate oamenii s-au săturat să cumpere în fiecare același telefon, puțin vopsit, care să consume din ce în ce mai multe resurse, ca să se justifice componentele hardware mai noi și prețul mai mare.

Huawei are planuri foarte mari, și-a propus ca în 2 ani să depășească Apple la terminale mobile vândute, dar … să vedem. Pe lângă cei enumarați până acum, Lenovo, Xiaomi, Meizu și OnePlus sunt alți producători chinezești de telefoane care au început să facă dispozitive bune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.