Apple pune la dispoziție aplicații gratuite

Începând cu săptămâna trecută, mai exact de marți… compania Apple și-a actualizat aplicațiile, făcându-le disponibil în mod gratuit pentru toți utilizatorii de Mac și iOS. Deși aplicațiile erau gratuite și anterior pentru cei care achiziționau un nou dispozitiv iOS sau MacOS, aceasta nu mai este necesară.

Cei interesați în utilizarea aplicațiilor, și care nu au achiziționat un dispozitiv Apple, probabil ar fi trebuit să plătească între $9,99 per aplicație și $19,99 pentru iWork. iWork este o suită de aplicații de productivitate ce concurează cu Google Docs sau Microsoft Office. Suita include Keynote, Pages și Numbers.

Compania Apple a început să ofere gratuit suitele iWork și iLife cumpărătorilor de noi dispozitive iOS (precum iPad-uri, iPhone-uri și iPod-uri Touch) în anul 2013.

Este adevărat că acum ceva timp chiar mă uitam pe AppStore să văd ce aplicații gratuite au mai apărut, și acum ceva timp am scris articolul De ce e mai bun Androidul decât iOS-ul… iar concluzia era că Android-ul are avans față de iOS la numărul mare de aplicații gratuite pe Magazinul Play. Totodată, când vine vorba despre securitate, iOS-ul mi se pare mai greu de hack-uit sau de virusat.

Să vedem totuși ce impact va avea această decizie asupra utilizatorilor. Voi ce părere aveți despre faptul că Apple pune la dispoziție suitele sale în mod gratuit?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.