Apple iOS 11 va însemna sfârșitul suportului pentru telefoanele iPhone 5 și iPhone 5C

Apple iOS 11 a fost anunțat recent, iar lansarea oficială va fi undeva prin toamnă. Sistemul de operare mobilă va fi disponibil pentru următoarele dispozitive: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone SE, iPhone 5S, iPhone 6S, iPhone 6, iPhone 6S Plus, iPhone 6 Plus, iPad Pro (10,5 inchi), iPad Pro generația a doua (12,9 inchi), iPad (9,7 inchi), iPad mini 4, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Pro (9,7 inchi), iPad Pro (12,9 inchi), iPad Air, iPad mini 2, iPod touch a șasea generație.

După cum se poate observa din lista de mai sus, iPhone 5 și 5C nu se află pe lista de dispozitive suportate. Decizia aceasta vine drept rezultat a opririi suportului pentru dispozitivele ce folosesc procesoare pe 32 de biți. Începând cu anul 2013, Apple și-a concentrat resursele pe producerea dispozitivelor pe 64 de biți, începând cu iPhone 5S și iPad Air. Totodată, decizia se aplică și pentru aplicațiile care rulează pe 32 de biți. Acestea nu vor mai apărea în rezultatele căutărilor pe noua versiune AppStore. Acestea nici nu vor mai fi disponibile în fereastra de aplicații achiziționate, deși au fost descărcate anterior. (vezi articolul acesta spre exemplu)

Atunci când Apple a lansat iOS 10.1, prin octombrie 2016, utilizatorii primeau un mesaj de avertizare în momentul în care încercau descărcarea unei aplicații pe 32 de biți. Mesajul îi anunța că aplicația le-ar putea încetini dispozitivul. O dată cu lansarea iOS 10.3 însă s-a inclus și un instrument pentru detectarea aplicațiilor ce nu pot rula în modul de 64 biți.

Orice aplicație actualizată în ultimii doi ani nu ar trebui să fie afectată. Nu de alta dar începând cu iunie 2015, toate aplicațiile și actualizările aplicațiilor existente au fost nevoite să suporte și 64 de biți.

apple ios 11

Mai multe detalii despre Apple iOS 11 puteți găsi pe pagina oficială Apple. Dacă sunteți înregistrați în programul Beta al Apple, puteți descărca Apple iOS 11. Noi ne-am decis să nu facem încă această actualizare, dar vom reveni cu un tutorial imediat ce vom face acest pas.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.