Apple o ia pe urmele Microsoft

După criticile primite de către cei de la Microsoft, se pare că şi cei de la Apple adoptă aceeaşi tactică. Implicit au implementat descărcarea automată a Mac OS Sierra pentru toate Mac-urile ce nu au fost actualizate încă la noul sistem de operare.

Chiar dacă această descărcare este automată pentru Mac-urile eligibile, actualizarea la Mac OS 10.12 nu va fi automat instalată şi implicit poate fi refuzată sau autorizată de către utilizatori.

Un purtător de cuvânt Apple a declarat următoarele: “Pe Mac (descarcarea automata) a fost disponibila pentru toate programele software, exceptand lansarile majore, pana acum“. Ceea ce a vrut să spună acesta se referă la descărcările anuale, ce nu erau automat descărcate. Anterior, descărcările treptate – spre exemplu 10.11.4 – se inițializau automat pe Mac-urile adecvate.

Mac OS Siera se va descărca automat pe Mac-urile ce rulează ultimele două actualizări  ale Yosemite: 10.11.5 respectiv 10.11.6.

Referitor la viitoarele critici, Apple a luat următoarele măsuri: actualizarea Sierra nu se va descărca pe un Mac cu spaţiu mic de stocare. Iar dacă stocarea pe Mac se va reduce considerabil înainte ca Sierra să fie instalat – fişierul va fi şters automat după ce a fost descărcat.

Posted in

Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.