Apple face curat prin AppStore

Probabil după ce au apărut mai multe malware-uri drept “ghiduri pentru jocuri” și nu numai, Apple s-a decis să facă curat prin AppStore. Curățenia pare a fi început încă de anul trecut și este în continuare în desfășurare. Sute de aplicații dispar din AppStore zilnic, deoarece nu sunt conforme ghidurilor și regulilor Apple.

La WWDC (Worldwide Developers Conference) de anul acesta nu s-a specificat un număr concret al aplicațiilor existente în AppStore. Conform unui articol puțin mai vechi al nostru, existau puțin peste 2 milioane de aplicații. Probabil în prezent numărul acesta ete undeva între 2,5 și 3 milioane.

În ultima vreme, regulile și ghidurile au devenit mai stricte pentru aplicațiile permise în AppStore. Lista dezvoltatorilor poate fi consultată aici, și este destul de lungă. Singura problemă pe care o am eu cu Magazinul Apple este faptul că au mărit prețurile.

Penalizări pe AppStore

Cea mai mare penalizare se pare a fi dacă o aplicație folosește șabloane. Se pare că încă mai există aplicații ce au fost făcute cu producătorii de aplicații folosind servicii online de tipul DIY (Do It Yourself). Acestea cel mai probabil nu au putut fi încărcate în magazinul Apple, dar asta nu înseamnă că nu există dezvoltatori ce poate au reușit să se sustragă regulilor Apple. O dată descoperite totuși și aceste aplicații, nu vor avea o viață lungă și vor fi retrase din AppStore.

Totodată, aplicațiile pot fi eliminate dacă sunt imitații sau copii ale altor aplicații de succes. Aici am putea enumera câteva aplicații precum 2048 sau Flappy Bird, ce au fost copiate de mai multe ori, li s-au adus câteva modificări minore și apoi au fost publicate.

La fel vor păți și proprietarii de aplicații de tip spam. Acele aplicații ce permit descărcarea gratuită a conținutului pentru care există drepturi de autor prin aplicațiile lor. Aceștia sunt vânați și de moderatorii Google Play.

Chiar dacă sunt puține astfel de aplicații, dacă descărcate de câteva mii de utilizatori fie din greșeală… tot generează un profit măricel celor care le publică.

După cum am mai spus cu fix un articol în urmă, vor dispărea și aplicațiile ce nu suportă 64 de biți. Mai multe informații puteți găsi pe Apple Insider.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.