Tutorial – Cum să-ți ascunzi fișierele și aplicațiile pe Android – partea a II-a

După cum spuneam în acest post, voi continua să vă dau câteva sfaturi despre cum puteți ascunde fișiere și aplicații Android pe dispozitivul mobil sau tableta ta.

În cazul în care setările de bază explicate în primul post nu sunt suficiente, atunci trebuie să apelați la aplicații third party pentru a avea un control mai bun asupra datelor, fișierelor și aplicațiilor voastre. Din fericire există o grămadă de astfel de aplicații care pot ajuta în acest sens.

Ascundeți aplicațiile

Dacă vreți doar să ascunți aplicațiile, în loc să le securizați, cea mai simplă metodă este instalarea un launcher care să nu fie de bază (să nu vină cu softul stock). Asta doar în cazul în care producătorul nu a oferit opțiunea nativă de a ascunde aplicațiile. Pe lângă Google Launcher, cea mai populară aplicație este Nova Launcher.

Deși există și o versiune gratuită a Nova Launcher-ului, veți avea nevoie de varianta plătită pentru a debloca opțiunea de a ascunde aplicații. Dacă ați achiziționat versiunea plătită trebuie să urmăriți pașii următori: deschideți aplicația -> mergeți la setările Nova Launcher -> Sertare aplicații și widgeturi -> Ascunde aplicații.

La fel ca Nova Launcher, o altă aplicație populară ar fi Apex Launcher, găsită atât în varianta gratuită, cât și plătită. Partea interesantă este faptul că nu este neapărat necesară achiziționarea variantei Pro pentru a ascunde aplicațiile. Trebuie doar să deschideți Setările -> Sertarul de setări -> Aplicații ascunse pentru a controla care aplicații rămân vizibile și care nu.

Blocați aplicațiile

Deși ați ascuns aplicațiile, probabil că de fapt doreați să le securizați. Pentru a opri ochii curioșilor să deschidă aplicațiile de pe telefonul sau tableta dvs există suficiente soft-uri ce vin în ajutor. Una dintre cele mai populare opțiuni gratuite pentru a adăuga un sistem de blocare pentru aplicațiile dvs este AppLock. Aplicația funcționează și cu clipuri video sau imagini, dar mai am câteva sugestii.

Blochează utilizatorii să dezinstaleze aplicațiile tale folosind AppLock Fingerprint. Odată instalată aplicația trebuie doar să selectați din Setări -> Aplicații aplicația pe care doriți să o protejați cu o parolă. Apoi, de fiecare dată când o deschideți, aplicația va solicita o parolă sau o amprentă digitală pentru deblocare. Dacă anunțurile și reclamele sunt prea enervante, desigur că există și variantă premium, ce le elimină.

Încercați protecție extra cu modul incognito

Până acum, toate aplicațiile prezentare aici fac exact ceea ce credeați că fac. Există însă și alte opțiuni disponibile, incognito – sau cum îmi place mie să le spun: sub acoperire.

Vă voi dezvălui mai multe secrete în ce-a de-a treia parte a acestui post.

Citiți și prima parte a acestui post.

Citiți și a treia parte a acestui post.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.