Aplicația meteo Dark Sky a fost achiziționată de Apple

Una dintre cele mai populare aplicații meteo – Dark Sky a fost achiziționată de către Apple. Problema nu ar fi asta, ci faptul că Apple au închis imediat versiunea Android a aplicației.

Anunțul oficial a venit chiar de la co-fondatorul Dark Sky, Adam Grossman, pe 31 aprilie, într-un post. O altă aplicație afectată va fi și Wear OS App, iar serviciul pentru utilizatorii existenți va continua până pe 1 Iulie 2020. Toți utilizatorii care vor fi activi la acea dată vor primi o returnare de fonduri. Această schimbare vine la peste 8 ani de la lansare.

Aplicația Dark Sky va fi disponibilă în continuare pe AppStore și va costa $3,99.

Interfața de programare a aplicației (API-ul), care este folosită de multe alte aplicații sau servicii meteo, nu se va schimba încă, dar… nu mai acceptă înscrieri noi. API-ul va continua să funcționeze până la sfârșitul anului 2021 a menționat Adam Grossman într-un alt post. Ceea ce înseamnă că alte aplicații meteo nu vor mai putea accesa datele meteo oferite de către Dark Sky după acea dată.

Dan Seifert (@dcseifert) a scris într-un tweet despre acest lucru și pare a fi printre persoanele nemulțumite de faptul că aplicația de pe Google Play, Dark Sky a fost achiziționata de către Apple și a fost închisă, lăsând exclusivitate pe AppStore . Pe mine unul nu m-a afectat, dar nici nu-mi place cum procedează Apple pentru a elimina competiția. Eu unul rămân fan al aplicației AccuWeather, exact cum vă menționasem în trecut .

Nu știu câți dintre voi foloseau aplicația Dark Sky, dar sunt curios ce părere aveți despre faptul că aceasta a devenit o aplicație exclusivă Apple. Care este aplicația voastră meteo preferată și de ce? Ne puteți scrie părerile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.