Un tânăr a fost amendat pentru că a jignit pe Facebook

Conform Digi 24, un tânăr din Odobești, Vrancea, a fost amendat cu 600 de lei pentru un mesaj jignitor la adresa primăriei locale. Textul a fost publicat atât pe profilul său, cât și pe pagina „Democrația a murit”.

Pentru că bunul și onestul primar din Odobești a fost înjurat sănătos, acesta l-a reclamant pe tânăr la poliție și l-a acuzat că i-a adus prejudicii de imagine. Partea amuzantă este că polițistul ce a constatat fapta a scris pe procesul verbal că tânărul a încălcat Legea 61/1991 privind normele de convieţuire socială şi ordinii şi liniştii publice. WAIT, WHAT?

Știu că politicienii se porcăie între ei pe pagini de Facebook, astfel că acest spațiu virtual a ajuns să fie considerat spațiu public și nu privat, deci implicit înjurăturile și amenințările aduc consecințe legale. Dar totuși, să te amendeze cu 600 de lei pentru atâta lucru?

Grijă cum vorbiți pe Facebook, că vă amendează ăștia de nu vă vedeți. Ce, credeți că Firea nu știe să reclame și ea la poliție? Sau distinsul domn Tudorache, care a salvat sectorul 1 din brațele barbarului Chiliman.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.