AirDroid a remediat bug-ul care permitea hackerilor să intercepteze datele transferate între telefon și calculator

După cum probabil știți, AirDroid este o aplicație de Android care permite transferarea de fișiere între calculator și terminalul mobil, respectiv accesarea telefonului de la distanță.

Ei bine, săptămâna trecută s-a descoperit că aplicația avea un bug care permitea hackerilor să intercepteze datele transferate între telefon și calculator. Actualizarea aplicației a rezolvat această problemă, făcând ca tot traficul să se efectueze pe conexiuni https. Aplicația (sau actualizarea) poate fi descărcată gratuit de pe Google Play Store

Deși folosea criptare și până acum, cheia de criptare era codată în aplicație, astfel că un hacker conectat pe aceeași rețea cu cele două dispozitive putea folosi cheia să intercepteze și fure datele transferate.

https://i1.wp.com/i.imgur.com/TGNWsra.jpg?w=1280

Problema a fost descoperită de către cei de la Zimperium în mai, dar cei de la AirDroid nu s-au grăbit să facă nimic, până când compania de securitate nu a făcut publică vulnerabilitatea.

Eu folosesc AirDroid pentru a trasfera fișiere între telefon și calculator, dar meh. Ca să fure cineva pozele cu mine-n cucu’ gol, trebuie să-mi hăckuiască routerul și să intre în rețea. Iar dintre prietenii ce știu parola de la wifi, doar Daniel știe cum arată un Linux (că a văzut la mine).

Deci, stau liniștit.

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.