Adobe va plăti un milion de dolari despăgubiri

Pentru breșa de securitate din anul 2013, când datele a aproximativ 500 000 de oameni au fost furate și publicate, Adobe va plăti 1 milion de dolari. Carolina de Nord va primi cea mai mare parte din această despăgubire, anunțul fiind făcut de către Departamentul de Justiție.

Avocatul Roy Cooper a declarat: „Infractorii și hackerii urmăresc datele noastre financiare personale, iar companiile și guvernul trebuie să facă mai mult pentru a le proteja. Daca o încalcare a datelor a pus în pericol informatiile dvs., trebuie să acționati rapid pentru a le proteja“.

Declarația oficială a Departamentului de Justiție  din Carolina de Nord a explicat: „Conform unui acord multistatal anunțat astăzi, Adobe va plăti Carolinei de Nord și altor 14 state 1 milion de dolari și va implemnta noi politici și practici pentru a preveni viitoare încălcări similare. Carolinei de Nord îi revin 71.186,75 dolari“.

Acordul rezolvă o investigație asupra încălcării securității datelor anumitor servere Adobe din 2013, inclusiv servere care conțineau informațiile personale a aproximativ 552.000 de locuitori ai statelor participante. Au fost afectați 52.734 consumatori din Carolina de Nord“.

Nu pot spune că nu-s de acord cu Departamentul de Justiție, pentru că Adobe are de unde plăti la ce abonamente există acum la Adobe Photoshop sau Illustrator și nu numai.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.