Actualizări pentru Windows 10 mai mici

După o discuție la cafea (dimineața la noi) și după cină (la ei) cu Billy (cel al lui Gates), am convenit că este timpul ca dimensiunea „feature update-urilor“ pentru Windows 10 să scadă. Ne referim aici la update-urile pe care le emite compania o dată sau de două ori pe an.

Această discuție mi-a fost confirmată pe blogul lui Bill Karagounis, director de management de program „Unul dintre beneficiile cele mai mari ale UUP (Unified Update Platform) este reducerea pe care o veți vedea în ceea ce privește dimensiunea download pe PC-uri“.

Până recent, toate actualizările Windows 10 feature au venit ca înlocuiri complete – reinstalare a sistemului de operare – cu descărcări de 3 GB până la 4 GB. Aceasta va continua cu următoarea actualizare, Creators Update, ce va fi așteptată pe undeva prin luna martie. Următoarea actualizare de după Creators Update ar trebui să fie cu o treime mai mică, deoarece UUP ar trebui să livreze actualizări diferențiale.

Microsoft va începe să utilizeze UUP pentru a distribui noi actualizări participanților la Windows Insider, conform practicii companiei de a încerca noi tehnologii pe câteva milioane de testeri înainte de a li se oferi populației Windows 10 generale.

Off the record, am făcut și eu parte din participanții la Windows Insider pe vremea când se testa Windows 8. L-am dezinstalat după ce mi-a dat fail la instalarea browserului Firefox (la aproximativ 2 ore după instalare). Poate că anul acesta o să reintru în comunitate și o să vă pot oferi mai multe informații.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.