Actualizarea KB 3194798 a sistemului de operare Windows 10 cauzează probleme

Actualizarea KB3194798 a sistemului de operare Windows 10 nu reuşeşte să se instaleze pentru unii utilizatori. Pe de altă parte, cei care au reuşit să instaleze actualizarea raportează un alt bug.

Aplicaţia Disk Cleanup a sistemului de operare raportează capacitatea de stocare a hard disk-ului de 3,99 TB. Acest lucru este afişat indiferent de capacitatea de stocare pe care o au utilizatorii.

kb 3194798

Disk Cleanup afişa capacitatea fişierelor de actualizare Windows care pot fi şterse de 3,99TB, da terabytes! Ceea ce m-a şocat era faptul că aveam doar un hard disk SSD de 250 GB pe laptopul meu.“ a explicat un utilizator pe forumul Microsft.

În cele mai multe din cazuri Disk Cleanup  funcţionează corespunzător, deşi unii utilizatori se plâng de durata de timp până la finalizarea optimizării. Procesul pare într-adevăr să dureze mai mult după instalarea acestei actualizări, dar în afară de valoarea incorectă a capacităţii de stocare nu par a fi alte probleme.

Microsoft nu a luat în cinsiderare acest bug şi nu există niciun workaround pentru el. Exte foarte probabil ca aceştia să nu repare bugul din moment ce nu cauzează nimic grav, decât afişează o valoare incorectă a capacităţii de stocare în Disk Cleanup. Aceasta nu ar fi o problemă chiar atât de mare, dar ar trebui ca Microsoft să verifice cauzele pentru care mulţi utilizatori nu pot instala actualizarea KB3194798. Mulţi utilizatori au încercat instalarea fie prin actualizare automată, fie prin instalare manuală după descărcare de pe websiteul Microsoft – fără rezultat.

Plătim o gălăgie de bani pentru un sistem de operare pe care îl folosim probabil doi ani (sau mai puţin), până când apare o altă versiune a unui sistem de operare. Între timp ne lovim de buguri, ecrane albastre, probleme hardware şamd. Microsoft a făcut încă o treabă bună, ar trebui să fie mândrii de ei!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.